Alles over zaden tijdens de Noordelijke Zadenmarkt op 9 maart

Van bijzondere groentezaden tot workshops wilgentenen vlechten

Op zaterdag 9 maart organiseert het Noordelijk Zadennetwerk het lustrum van de Noordelijke Zadenmarkt. Het prachtig gelegen complex van de zorgkwekerij Passiflora in Drachten van ruim een hectare groot is een groene oase in de woonwijk Maartenswouden en vormt het decor van de Noordelijke Zadenmarkt. Lees verder.

Appels, olijven en abrikozen eten uit het bos in Glimmen: dat kan straks

In Glimmen wordt gewerkt aan de totstandkoming van een zogenaamd voedselbos. Wat dat is? ‘Een natuurlijk bos, maar dan vereetbaariseerd’, zegt Madeleine Duran. Ze is samen met haar tweelingzus Marlies de drijvende kracht achter het project. Lees verder.

De Stadsakker is jarig en trakteert!

Hiep hiep hoera, De Stadsakker is alweer 7 jaar. En wie jarig is trakteert.
De hele maand maart, krijg je een cadeautje bij je tuinbenodigdheden.
Dit jaar is het een schitterende poster over “Aarde, Bodem en Compost”. Kijk voor meer informatie op de website van de Stadsakker.

Basiscursus fruitbomen snoeien

Landschapsbeheer Groningen organiseert weer een Basiscursus Fruitbomen snoeien op zaterdag 23 en zaterdag 30 maart 2019.

Fruitbomen en hoogstamboomgaarden zijn karakteristieke elementen in het landschap van de provincie Groningen. Denk maar eens aan sfeervolle boerenboomgaarden, een stijlvolle fruittuin bij een historische buitenplaats of een bloeiende solitaire vruchtboom. De diversiteit aan fruitrassen is bijzonder groot, sommige zijn kenmerkend voor de eigen streek. Voor het behoud van fruitbomen is het van belang om regelmatig te snoeien.

Landschapsbeheer biedt hiervoor de kennis aan met een basiscursus fruitbomen snoeien. Lees verder.

Maak een wildplukwandeling met Pasen

Op Paasmaandag 22 april organiseert Greendreamster (Sanne Scheltena) twee wildplukwandelingen in het Stadspark. Zelf thee of salade plukken in het park? Ben je benieuwd welke eetbare wilde planten er in het Stadspark te vinden zijn? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. In Nederland zijn volop eetbare planten in het wild te vinden. Alleen de kennis van deze planten is bij de meeste mensen verloren gegaan. Lees verder

Snoeien voor biodiversiteit – cursus in april en juli

In tuinen kunnen insecten veel voedsel vinden, zeker als die tuinen natuurvriendelijk zijn. Maar dan moet je wel weten wat de beste manier van onderhoud is. Voor veel zaken weten we dat wel, maar snoeien is vaak eng. En juist door op de goede manier te snoeien kun je de tuin nog veel waardevoller maken voor plant en dier. Dit jaar zijn er cursussen ‘Snoeien voor biodiversiteit’ om het u te leren. Lees verder.

Zaaiworkshops

Op donderdagavond 4 en 25 april organiseert kwekerij de Groene Gast (Klaas Blok) in samenwerking met kwekerij Ninabel (Marijke Akerboom) een zaaiworkshop bij de Groene Gast, Jouwerweg 2, 9825 TK Lucaswolde.

De eerste avond staat in het teken van zaaien: onder uitleg en begeleiding ga je diverse planten zaaien zoals eenjarigen, vaste planten, (keuken)kruiden. De tweede avond ga je de zaailingen verspenen in grotere potten. Alle materialen en planten kun je meenemen naar huis, inclusief een hand-out met instructies.

Kosten: € 25,- inclusief alle materialen, hand-out en koffie/thee.

Aanmelden verplicht:
via FB, email: degroenegast@planet.nl of telefonisch: 0594 520089
Maximaal 10 deelnemers, dus veel persoonlijke begeleiding.

Eetbare plantjesmarkt Veenhuizen 19 mei 

Op deze oergezellige markt vindt je het grootste aanbod van bijzondere, eetbare planten en struiken van Noord-Nederland! De Tuinen van weldadigheid staat er natuurlijk met een groot aanbod van bijzondere groenteplantjes en zaden. Naast de vertrouwde standhouders, dit jaar een heel aantal nieuwe standhouders. De locatie van de markt zijn de Tuinen van Weldadigheid.