Activiteiten Oosterhoogebrug

VERSLAG schoonmaakdag Oosterhoogebrug

Alle 24 tuinders die zich hadden aangemeld kwamen helpen op de voorjaarsschoonmaakdag van zaterdag 19 mei 2018.
Nogmaals bedankt voor jullie plezierige inzet.

 

 

 

 

 

 

 

Op het programma stond als “boven eigentuinse” activiteit het schoonmaken van 2 verwaarloosde tuinen.

Daarnaast een paar kleinere klussen zoals het weghalen van plastic, het definitief afdekken van de grote stortplaats en het wieden van de bruggetjes.

Verder is er nog een “wegens ziekte nog niet in gebruik zijnde” tuin schoongemaakt en afgedekt.

(Suzanne de Vries wil hier alle tuinders heel hartelijk bedanken voor de goede zorgen rond haar tuin: “Echt heel fijn!“.)

Alles liep als een tierelier en met koffiepauze-en koek veranderden de tuinen zienderogen van groen naar zwarte grond.

Voortaan voeren we het afval direct af op de schoonmaakdagen. Zo proberen we zo schoon en efficiënt mogelijk om te gaan met tuinafval.

Allereerst probeer ik als beheerder te voorkomen dat een tuin haar kwaliteit verliest. Dit is het lastige stuk van dit baantje.

Ik hoop altijd op aanspreekbaarheid en inzet van de tuinders wat betreft het onderhoud. Maar het is niet te voorkomen dat we af en toe samen moeten aantreden zoals dat op deze zaterdag 19 mei is gebeurd.

In september zijn we van plan een herfst schoonmaakdag te houden.

Annie Zijlstra.

P.S.:                                                                                                                                                            Het resultaat van de twee tuinen die voor op het complex werden schoongemaakt? Begin juni werden de tuinen beplant door de nieuwe tuinder Ewelina Kocka en dit was het beeld op maandag 11 juni 2018: